6 Ekim 2010 Çarşamba

Neden Kaşmir Giymeliyiz?




Kaşmir, yüzyıllar boyu asaletin ve şıklığın simgesi olarak görülmüş, krallar ve sultanlar tarafından kullanılmıştır. Klasikleşmesine rağmen, yeni tasarımlar ve kalıplar sayesinde gençler arasında da favori olmaya başlamış, yumuşak altın olarak da kabul edilmiştir.

Kaşmir ipliğinin helezonik yapısı çok özeldir. İnsan vücudunun ısısını regüle ederek tenimizi olması gereken sıcaklıkta tutarken, üşümeyi ve terlemeyi engeller, vücudun ani hava değişikliklerinden etkilenmesini önler. Dolayısıyla sizi arzuladığınız sıcaklıkta tutarak kuru, ılık ve rahat hissetmenizi sağlar.

Çıplak tene giyilebilen tek yündür. Ten ile teması son derece zevklidir. Antialerjik özelliktedir; terletme, yakma, batma ve acıtma yapmaz. 4 mevsim giyilebilme özelliğine sahip tek yündür. İçeriğindeki kaşmir proteinleri sayesinde cilde temasıyla rahatlatıcı, ağrı ve stres giderici etkisi vardır. Özellikle soğuk havalarda ağrı kesici etkisinden yararlanılabilir.

Özenle kullanılan kaşmir, normal şartlarda yaşam boyu kullanacağınız ve tutkunu olacağınız asla vazgeçemeyeceğiniz bir yündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder