24 Ocak 2011 Pazartesi

Dünya Girişimcilik Forumu’nda SILK&CASHMERE vaka çalışması oldu

“Dünya Girişimcilik Forumu”nda Türkiye’yi 3’üncü kez SILK &CASHMERE CEO’su Ayşen Zamanpur temsil etti.

Dünya genelinde başarılarıyla kendilerini kanıtlamış ve kendi firmalarını yaratmış olan girişimcilerin seçilerek çağrıldığı Dünya Girişimcilik Forumu, Fransa’nın Lyon kentinde yapıldı. Dünya’nın en iyi işletme okullarından biri olan Emlyon’un ev sahipliğinde, Babson Collage ve Singapur’un katkıları ile gerçekleşen zirvede, Türkiye’yi SILK&CASHMERE’in kurucusu ve CEO’su Ayşen Zamanpur “Pioneer” (kurucu) üye olarak temsil etti.
Girişimcilikteki yeni yaklaşımların atölye çalışmaları ve düzenlenen konferanslarla akademik düzeyde ele alındığı 4 günlük zirveye, 55 farklı ülkeden çok sayıda, girişimci, akademisyen ve politikacı katıldı. Zirvede SILK&CASHMERE’in kuruluş öyküsü ve istikrarlı büyüme stratejileri büyük ilgi gören başlıklarından birini oluşturdu.
Kamuya açık atölye çalışmalarında ise Emylon öğrencileri, think-tank üyeleri ve zirvenin onur konuklarının da dahil olduğu sayıları 500’ü bulan davetliler, “Kadın Girişimciler”, “Çevreci Girişimci”, “Mikro Kredi ve Mikro Sigorta”, “Girişimciler Hayat Kurtarınca”, “Kurumsal Girişimcilik”, “İşçiden Girişimciye”, “Dünyadaki Engeller ve Başarılar” ve “Girişimcilik ve Yerel Yönetimler” adı ile 8 ana başlıkta düzenlenen etkinliklere katıldılar.
Her seviyede hükümetler tarafından girişimciliğin nasıl destekleneceği ve geliştirilebileceği konusunun ana tema olduğu forumda, üç yıldır ülkemizi kurucu üye olarak temsil eden Ayşen Zamanpur, bu yıl da SILK&CASHMERE ‘in yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Ayşen Zamanpur, sıfırdan kurup bugünlere getirdiği SILK&CASHMERE’i, Emylon Ticaret Okulu’nda vaka çalışması olarak okutulacağını kaydetti. Zamapur, Emylon Ticaret Okulu dekanı tarafından bizzat dört farklı dilde istenen dokümanlarda SILK&CASHMERE’in hikâyesi dünyanın önde gelen girişimcilik örneklerinden biri olarak Emylon’da ders olarak okutulacağını ifade etti.
Ayşen Zamanpur, SILK&CASHMER’in ülkemizde de lisans düzeyinde pek çok eğitim kurumunda halen vaka çalışması olarak okutulduğunu kaydederek, “Çeşitli üniversitelerde SILK&CASHMERE’in başarı öyküsü altı kez örnek vaka ve 11 kez de yüksek lisans tezi çalışmasına konu olmuştur” dedi.
Zamanpur, “Dünya Girişimcilik Forumu tarafından gelecek yıl 19 dilde yayımlanması planlanan eğitim kitapçığında da SILK&CASHMERE dünyada önde gelen girişimcilik örneği olarak yer bulacak” diye konuştu.
Fransa’da iş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, ülkenin ulusal TV kanalı olan TV5 tarafından da canlı yayınlandı. Forumun sonunda katılımcılar, hükümetlere yönelik deklarasyona imza attı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder